In english |Suomeksi

X

Chronopolitics — III muistio ajasta

Live-esitykset:

ensi-ilta pe 19.3. klo 17.30

muut esitykset: ti 23.3. / to 25.3 / pe 26.3. / la 27.3. klo 17.30

Liput: Kiasma 09 1733 6501 / 4 e

Kronopolitiikkaa – III muistio ajasta

on haarautuva esitys, joka pyrkii ihmisiän ylittävään, loputtomaan kestoon. Se tutkii esityksen, esitysyhteiskunnan ja subjektiviteetin rajoja kysymällä, onko esityksellä ulkopuolta tai loppua. Sen lähtökohtana on ajatus maailmasta ilman eläimiä, mutta täynnä erilaisia eläinten representaatioita. Kronopolitiikkaa on kolmas osa esityksen, luonnon ja ajan suhteita tarkastelevasta Muistioita ajasta -sarjasta. (Myös englanniksi.)

Live-esitys:

Liikkuva työhuone, joka voi asettua aina uusiin paikkoihin ja liittyä uusiin kanssatoimijoihin. Maaliskuussa Helsingissä työhuone liittyy Kiasmaan, Eläinmuseoon, ja Ursan tähtitieteellinen seuran Tähtitorniin. Voit hakea lipun Kiasmasta, ja kulkea illan aikana Eläinmuseosta työhuoneelle ja Tähtitorniin omalla ajoituksella.

ELÄINMUSEO, Pohjoinen Rautatiekatu 13
1. ryhmä klo 17.30 / 2. ryhmä klo 17.55 / 3. ryhmä klo 18.20.
10 henkilöä kerrallaan, aika sovitaan lippuvarauksen yhteydessä.

TYÖHUONE, Kalevankatu 30, 5.krs.
Avoinna klo 18-20.

TÄHTITORNI (URSA), Kaivopuiston korkein kukkula
Tähtinäytös (20 min) toistuvana klo 20-21.30.
Live-esitykset: pe 19.3. / ti 23.3. / to 25.3 / pe 26.3. / la 27.3.
Liput: Kiasman lipunmyynti 09 1733 6501

Ei-inhimillisten esitys:

Muinaisranta, Kivikon ulkoilualue

(N/lat 60° 15.022’, E/lon 25° 4.631’)

Verkkoesitys:

www.chronopoliticsmemoperformance.fi

Maus&Orlovski-esitysyhteisö 2009—2010—

(alkuvuonna 2010 esityksen ihmiset ovat 70-9-vuotiaita)

ESIINTYJÄT:
ei-inhimilliset kanssatoimijat, Sirkka Turkka (runous), Kauko Uusoksa (qigong), Tuija Kokkonen (suunnittelu, teksti, ohjaus), Riku Saastamoinen (ääni), Sini Haapalinna (live video), Pinja Kokkonen (roboeläinohjaus); Silva Sallamaa, Elina Tommila (oppaat/Eläinmuseo), Sakari Lehtinen, tähtinäyttäjä (tähtitorni/Ursan tähtitieteellinen seura)

MUU TYÖRYHMÄ:
Pekka Sassi (video), Mika Aalto-Setälä (graafinen suunnittelu), Johanna Tirronen (tuotantokonsultti), Ville Saarivaara (www-taitto ja -ohjelmointi), Karita Blom (tuotantoassistentti)

TUOTANTO:
Maus&Orlovski yhteistyössä Kiasma-teatterin sekä Teatterikorkeakoulun kanssa.

ESITYSTÄ TUKEVAT:
Suomen Kulttuurirahasto, Koneen Säätiö, Esittävien taiteiden tutkimuskeskus / Teatterikorkeakoulu, Taiteen keskustoimikunta / monitaidetoimikunta


Kysymys ja ehdotus

Tätä aikaa on kutsuttu globaalin esityksen aikakaudeksi; performancen (esityksen ja suorituksen) ja katsojuuden väitetään määrittävän meitä 2000-luvun alun ihmisiä. Samaan aikaan elämme ekologisten kriisien aikakautta, suurimpana uhkana tutkijat pitävät eläinten sukupuuttoja.

Miten olisi mahdollista löytää reitti ulos esitysyhteiskunnasta tai ainakin sen reunalle, ja muuttaa katsojuuden merkitystä?

Ehdotus: Tee esitys ei-inhimillisen toimijan kanssa, tai tee esitys ei-inhimilliselle katsojalle. Muuna kuin ihmisenä, ei-inhimillisenä toimijana, ajatellaan tässä “luonnon” olioita ja prosesseja: muita eläimiä, kasveja, sään ilmiöitä, erilaisia ajallisia prosesseja. Jos haluat jakaa kokemuksiasi, voit lähettää vastauksesi Chronopolitics - III Memo of Time Facebook-sivun kautta. Mutta julkinen jakaminen ei välttämättä ole mielekkäin tapa lähestyä tätä asiaa esitysyhteiskunnassa. Maus&Orlovski esityskollektiiviin voi olla yhteydessä myös sähköpostitse Enable JavaScript to view protected content..