In english |Suomeksi

X

Muinaisranta

HELSINGIN KIVIKKO
N/lat 60° 15.022’, E/lon 25° 4.631’
(KKJ maantieteelliset koordinaatit)

Pohjois-Helsingin lähiössä sijaitseva kallioinen ulkoilualue, Helsingin korkein kohta.

11 000 vuotta sitten: viimeisen jääkauden mannerjäätikön vetäytymiskohta, Yoldiameren ranta.

Toukokuussa ja elokuussa 2008: Maus&Orlovski-esitysyhteisön Esitys merinäköalalla (koiran kanssa) — II muistio ajasta.

Maaliskuusta 2010 lähtien: Kronopolitiikkaa — III muistio ajasta, ei-ihmisten esitys.

Taivaalta katsoen


Kysymys ja ehdotus

Tätä aikaa on kutsuttu globaalin esityksen aikakaudeksi; performancen (esityksen ja suorituksen) ja katsojuuden väitetään määrittävän meitä 2000-luvun alun ihmisiä. Samaan aikaan elämme ekologisten kriisien aikakautta, suurimpana uhkana tutkijat pitävät eläinten sukupuuttoja.

Miten olisi mahdollista löytää reitti ulos esitysyhteiskunnasta tai ainakin sen reunalle, ja muuttaa katsojuuden merkitystä?

Ehdotus: Tee esitys ei-inhimillisen toimijan kanssa, tai tee esitys ei-inhimilliselle katsojalle. Muuna kuin ihmisenä, ei-inhimillisenä toimijana, ajatellaan tässä “luonnon” olioita ja prosesseja: muita eläimiä, kasveja, sään ilmiöitä, erilaisia ajallisia prosesseja. Jos haluat jakaa kokemuksiasi, voit lähettää vastauksesi Chronopolitics - III Memo of Time Facebook-sivun kautta. Mutta julkinen jakaminen ei välttämättä ole mielekkäin tapa lähestyä tätä asiaa esitysyhteiskunnassa. Maus&Orlovski esityskollektiiviin voi olla yhteydessä myös sähköpostitse Enable JavaScript to view protected content..