In english |Suomeksi

X

Qigong

QI: Viittasi alkujaan vesihöyryyn, ilmaan ja pilviin, myöhemmin lähinnä hengitykseen, energiaan ja elinvoimaan. Qi viittaa myös yhteyteen (ja hengitykseen, yhteisen ilman jakamiseen) ja vuorovaikutukseen oman, toisten ja ympäristön qin kanssa. Ihmisen qin lisäksi on ajateltu olevan olemassa maan qi, johon kuuluvat myös sääilmiöt, ja avaruutta koskeva taivaan qi, jonka tärkein muoto on ajan qi.

GONG: Kyky, taito.

QIGONG: Lukuisia eri menetelmiä ja praktiikoita sisältävä, yli 2000 vuotta vanha kokonaisvaltainen kiinalainen harjoittelumenetelmä, elämää säilyttävä taito.

ELÄINPRAKTIIKAT: Qigong sisältää useita hyvin vanhoja eläinsarjoja kuten Viisi eläintä (tiikeri, peura, karhu, apina, kurki), Käärme-kilpikonna-qigong sekä lohikäärme-liikkeitä. Niiden juuri on shamanistisessa perinteessä ja ajassa, jolloin eläimiä pidettiin sanansaattajina. Kun liikkuu eläimenä, ruumiinkäytön mukana myös ihmisen aivojenkäytön ja emotionaalisen kyvyn on todettu muuttuvan. Eläinliikkeet vaikuttavat herättävän järjen sydämen.


Kysymys ja ehdotus

Tätä aikaa on kutsuttu globaalin esityksen aikakaudeksi; performancen (esityksen ja suorituksen) ja katsojuuden väitetään määrittävän meitä 2000-luvun alun ihmisiä. Samaan aikaan elämme ekologisten kriisien aikakautta, suurimpana uhkana tutkijat pitävät eläinten sukupuuttoja.

Miten olisi mahdollista löytää reitti ulos esitysyhteiskunnasta tai ainakin sen reunalle, ja muuttaa katsojuuden merkitystä?

Ehdotus: Tee esitys ei-inhimillisen toimijan kanssa, tai tee esitys ei-inhimilliselle katsojalle. Muuna kuin ihmisenä, ei-inhimillisenä toimijana, ajatellaan tässä “luonnon” olioita ja prosesseja: muita eläimiä, kasveja, sään ilmiöitä, erilaisia ajallisia prosesseja. Jos haluat jakaa kokemuksiasi, voit lähettää vastauksesi Chronopolitics - III Memo of Time Facebook-sivun kautta. Mutta julkinen jakaminen ei välttämättä ole mielekkäin tapa lähestyä tätä asiaa esitysyhteiskunnassa. Maus&Orlovski esityskollektiiviin voi olla yhteydessä myös sähköpostitse Enable JavaScript to view protected content..